"Μεταμορφώσεις": Εικαστικό και χορευτικό εργαστήρι!

10/03/2014

 
 
      Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το Σάββατο 8/3 το Εικαστικό και Χορευτικό εργαστήρι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Τα παιδιά  έμαθαν και διασκέδασαν συνάμα μέσω των μεταμορφώσεων!
      Ένα διαφορετικό παιδικό εργαστήρι από το κέντρο Πομπιντού της Γαλλίας, το οποίο με ιδιαίτερο τρόπο συνδέει το χορό και τις εικαστικές τέχνες στοχεύοντας σε μια πρωτότυπη προσέγγιση της καλλιτεχνικής εμπειρίας.
       Με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων εμψυχωτών (εικαστικών και χορευτών), τα παιδιά καλούνται αρχικά να αναγνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου γύρω τους και στη συνέχεια να αποτυπώσουν τις φόρμες τους πάνω σε υφασμάτινες σκηνές. Στη συνέχεια οι σκηνές, ως υφασμάτινη πλέον ύλη, μετατρέπονται σε κουστούμια και ντύνουν τα παιδιά, τα οποία τις στριφογυρίζουν και τις αναδιπλώνουν με κινήσεις και χειρονομίες που τους υποδεικνύει ο χορογράφος – εμψυχωτής.
       Από τη διαδικασία αυτή προκύπτει ένα μοναδικό χορευτικό, το οποίο επιχειρεί να μεταμορφώσει τις αρχιτεκτονικές φόρμες σε κίνηση. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδία 6 έως 12 ετών και είναι διάρκειας μιάμισης ώρας.
 

 

 
arrow

Papavarsami portal

Είσοδος μαθητών

Username:

Password:


arrow

Papavarsami NewsLetterarrow

Που θα μας βρείτε

Ξηρογιάννη 50
Άνω Ιλίσια, Τ.Κ. 15771
τηλ: 210 777 3378
Κρατερού 36
Άνω Ιλίσια, Τ.Κ. 15771
τηλ: 210 748 7005
join-us Join us on fb tweet
strip=page
hello